onsdag den 20. april 2016

Harry Potter er altid hot (HP SPECIAL #1)Over de næste to uger vil der være "Harry Potter Special", for som titlen på indlægget her fortæller, så er Harry Potter altid hot, altid!

(see what I did there? Hvis ikke, så vil du vide hvad jeg mener, når du har læst dig igennem de 7 fænomenalene bøger)For nyligt er der udgivet en illustreret udgave af den første bog i serien; Harry Potter og de vises sten. Den er intet mindre end fantastisk og illustrationerne af Jim Kay giver bogen en helt ny og endnu mere magisk dimension, og den løfter bogen til nye højder.

Jeg er også ret vild med de klassiske udgaver uden illustrationer. Det er nemlig noget helt særligt, at skabe et helt magisk univers inde i hovedet, hvor kun fantasien sætter grænser. Når det så er sagt, så findes der nok ikke mange børn i dag, som ikke har set Harry Potter aka Daniel Radcliffe, og her kommer illustrationerne virkelig til sin ret. For hos Jim Kay er Harry Potter en rigtig Harry - ikke en Daniel.

Jim Kay har allerede opfulgt med en illustreret udgave af Harry Potter og hemmelighedens kammer på engelsk - needless to say, så glæder jeg mig meget til at den danske oversættelse!
Den 11 årige Harry Potter er ikke som andre børn. Han er forældreløs og bor i et pulterkammer under en trappe hos sin onkel og tante, som ikke forstår ham, og faktisk ikke rigtig kan lide ham. Harry er født som troldmand og bliver optaget på Hogwarts Skole for Heksekunster og Troldmandsskab - en skole i en mystisk og magisk verden gemt væk fra ikke-magiske mennesker (mugglere). På skolen møder Harry nye venner og professorer, der hjælper ham med at udvikle sig til en vaskeægte troldmand. Men Harry møder også modstandere, og der er meget han ikke ved om den magiske verden, for han har fjender han slet ikke kendte til.

Bogen egner sig til selvlæsning til børn, unge og gamle fra 8 år. Og den egner sig til højtlæsning fra ca 6-7 år. (Dog kender jeg børn helt ned til 5 år, der har haft stor glæde af at læse den med deres forældre)

Jeg anbefaler klart at læse bøgerne i takt med, at man bliver lidt ældre. Harry Potter og hans venner bliver nemlig også ældre, og derfor ændrer tonen og indholdet i bøgerne sig, så de følger hovedpersonernes alder fra 11 til 17 år. De sidste bøger kan godt læses fra ca 12 år.

- LittleLudvig

HP SPECIAL serien består af 4 indlæg i alt:
#1 Harry Potter er altid hot
#2 Barden Beedles eventyr
#3 Quidditch og helt fantastiske skabninger
#4 Når bøger er mere end ord på papir