søndag den 5. juni 2016

Quidditch og helt fantastiske skabninger (HP SPECIAL #3)


Med "Quidditch gennem tiderne : Kennilworthy Whisp" og "Fantastiske skabninger og hvor de findes : Newt Scamander" begge fra 2015 har J.K. Rowling givet os endnu  mere indsigt i troldmandsverdenen.


Jeg er vild med hvordan Rowling formår at udvide universet endnu mere med disse to bøger. Bøgerne er rigtig godt udtænkt som lærebøger, og derfor fyldt med små gyldne kommentarer og andre brugbarheder, som hvis man overtog en lærebog fra en ældre elev i folkeskolen.

Udover bøgerne har Rowling slået sine folder som manuskriptforfatter til den nye Warner Brothers produktion af "Fantastiske og hvor de findes". Det forlyder at Rowling gerne selv ville forme fortællingen og universet, hvor man altså følger Newt Scamander, der altså er forfatteren til bogen om de fantastiske skabninger. Filmen har premiere d. 17. november 2016 - og needless to say, så glæder jeg mig mere, end et barn glæder sig til jul.


Teaser traileren til "Fantastic beasts and where to find them"
Premiere 17.november 2016


Quidditch gennem tiderne giver et historisk overblik over den magiske sportsgren Quidditch, hvor man får indblik i blandt andet det gyldne lys historie. Mens Fantastiske skabninger og hvor de findes er et opslagsværk over alle de magiske væsener vi kender fra HP bøgerne. De to lærebøger kan man naturligvis finde på det store skolebibliotek på Hogwarts, hvorfor bøgerne er fyldt med citater fra vores yndlings karakterer fra HP bøgerne.

Begge bøger kan læses fra 10 år, og egner sig bedst til fans og andre mugglere med hang til Harry Potter.

- LittleLudvig 

HP SPECIAL serien består af 4 indlæg i alt:
#1 Harry Potter er altid hot
#2 Barden Beedles eventyr
#3 Quidditch og helt fantastiske skabninger
#4 Når bøger er mere end ord på papir